Медична ліцензія

Медицинская лицензия

ПриватБанк+Volna

Реабілітаційний Центр Volna+ разом з ПриватБанком надає безпроцентну розстрочку на наші послуги клієнтам Приватбанку

Реабілітаційний центр «Volna» разом з Приватбанком надає безпроцентну розстрочку на наші послуги!

Позвонить прямо сейчас
x

Запій ... Тривале, безперервне вживання алкогольних напоїв, що не дає час для відновлення організму і згубно впливає на здоров'я і психіку людини. Нерідко на його тлі розвивається алкогольний психоз, такий стан ще називають металкогольним делірієм або «білою гарячкою». Що ж це за критичне явище і як зрозуміти, що вживання алкоголю призвело до подібних наслідків?

Як проявляється алкогольний делірій?

Алкогольний психоз - результат тривалого запою, і його ознаки виникають, найчастіше, після тривалих узливань або на 3-5 добу похмільного синдрому.

Днем хворий відчуває себе краще, а до вечора його стан значно погіршується. Нерідко йому потрібне стаціонарне лікування. Серед основних ознак алкогольного делірію можна відзначити наступне:

  1. Перш за все, психоз порушує сон хворого, його мучать кошмари і не відпускає тривожне відчуття. Нерідко, до того як заснути, у людини виникає розлад уявлень - перед очима з'являються галюцинації.
  2. Через 3-4 доби ночі стають ще більш неспокійними. Хворий не може заснути, а галюцинації стають яскравішими, наближеними до реальності. Найчастіше, вони набувають вигляду павутини з комахами, тварин, іноді міфічних істот, нечисті, здебільшого загрозливого вигляду.
  3. Крім виникаючих образів з'являються слухові галюцинації - хворий починає чути усмішки, подразнювання, йому здається, що його називають п'яницею, засуджують і лають.
  4. Симптоматика доповнюється тактильними проявами: виникають сильне відчуття мурашок, немовби по шкірі повзає безліч комах. Хворі з подібним синдромом починають сильно збуджуватися, намагаючись відмахнутися, сховатися від «чудовиськ» або намагаються ловити на «мушок».

Симптоми алкогольного делірію нестабільні, періоди сильного збудження і активності можуть раптово змінюватися затишшям і спокоєм.

Алкогольний делірій

Складні стани при алкогольному психозі

Середня тривалість делірію становить 4 дні, причому, весь період хворий практично не спить. Це досить небезпечна ситуація, що вимагає екстреного лікування, поки не пізно, адже нерідко «біла гарячка» закінчується трагічно.

Алкогольний психоз супроводжується різними вегетативними розладами, у тому числі, рясною пітливістю. Шкіра обличчя стає неприродно червоною, одутлою, білки очей наливаються кров'ю. Пульс частішає, артеріальний тиск підвищується, можливо, поява жару.

Якщо людина, що перенесла черепно-мозкову травму або серйозну хворобу ЦНС, тривалий час у великих обсягах приймає алкоголь, то можливо більш важке проявлення синдрому. До ознак хвороби додаються сильні головні болі, блювотні позиви, порушення мовного апарату та інші розлади неврологічного характеру, судоми.

Серед найнебезпечніших ускладнень фахівці виділяють виникнення серйозних вегетативних дисфункцій. До важкого стану може привести критичне зниження артеріального тиску з виникненням колапсу і порушенням ритму серця. Тому даний синдром слід лікувати вже при первинних його проявах.

Екстренна допомога

Позбутися самостійно від проявів алкогольного делірію неможливо, хворий потребує професійної допомоги. У комплекс заходів входить наступне:

  1. Перш за все, після ретельного обстеження, терапія спрямовується на усунення травматичного психозу.
  2. Потім слід 2-х етапне лікування:
    • ліквідовує рухове збудження;
    • виводить з організму шкідливі речовини за допомогою абсорбуючих препаратів.
  3. Так як психотичні прояви при алкогольному психозі можна на деякий час купірувати при вживанні алкоголю, нерідко лікарі до інфузійних процедур призначають випити суміш з води, спирту і Феноборбітала.
  4. У перші години хворому потрібно механічна фіксація. Самим малотравматичним способом є використання сітки або гамака.

Медикаментозне лікування алкогольного делірію

Лікування спрямоване на нормалізацію сну пацієнта. Адже безсоння значно вимотує організм, а нічні прояви психозу зазвичай виражені більш інтенсивно. Спокійний, повноцінний сон сигналізує про те, що загострення стану знижується і делірій йде на спад.

Під час терапії використовуються тільки патогенетичні принципи. Інтенсивне введення інфузій поєднується з призначенням високих доз препаратів з психотропною дією.

Традиційним засобом при даному діагнозі є суміш з Бармина з 40% спиртом. Найбільш ефективними нейролептиками є такі засоби, як Аминазин, Тизерцин, їх вводять внутрішньом'язово. Але лікарі враховують особливість. дані ліки знижують артеріальний тиск і збільшують ризик розвитку колапсу. Якщо пацієнт впадає в кому, то Аминазин в терапію не включають.

Відносно безпечними й ефективними є транквілізатори: Діазепам, Седуксен, Реланіум, Еленіум, Феназепам. Наркологи призначають індивідуально високі дозування внутрішньовенних або внутрішньом'язових ін'єкцій.

Високу ефективність мають поєднання Барбаміл або Дипразин з Димедролом. Ін'єкції повільно вводять в м'язові тканини або в вену. В якості додаткової міри хворому призначають велику дозу вітаміну групи В ін'єкційно.

Під час лікування алкоголізму в Одесі або інших містах, лікар призначає терапію індивідуально, враховуючи стан хворого і отримані результати аналізом. Самостійне використання лікарських препаратів може призвести до тяжких наслідків, тому не варто ризикувати. Весь терапевтичний курс пацієнт знаходиться в умовах стаціонару під медичним наглядом.

Лікуванням подібних специфічних станів займаються муніципальні або приватні психіатричні клініки, які мають дозвіл на даний вид діяльності. Рідним і близьким варто подбати, щоб людина з симптомами алкогольного психозу якомога раніше виявився в надійних руках професіоналів.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Оцініть, будь ласка, наші старання3.50 (3 голосів)
 
 
Ми лікуємо від наркотичної залежності у всіх містах                     Протягом довгого часу ми допомагаємо боротися з наркотичною залежністю                    Професіоналізм співробітників центру забезпечує ефективність лікування від наркозалежності                      Більше тисячі людей змогли пройти успішну реабілітацію в нашому центрі
                 Наші центри у 2 містах         Працюємо тривалий час     85% успіху у програмі         Випустили 1183  реабілітантів